El jutge ha condemnat a 13 anys de presó Tarik Rachdi, i a 11 anys i 11 mesos la seva parella, Imane Bouloum, per dos robatoris amb violència a Manresa. En els atracaments, el noi -que té antecedents penals- exhibia de forma amenaçadora una navalla, i en un dels casos la víctima va patir talls mentre s'intentava defensar.

El primer atracament amb violència va tenir lloc el 18 d'octubre de l'any passat a les 6 de la matinada, quan dos nois que havien sortit de festa tornaven a casa a peu i van ser abordats pels dos acusats. Quan estaven al carrer de la Creu Guixera, la noia, que venia pel darrere, se'ls va apropar tot cantant una cançó que sonava en un dels telèfons mòbils de les víctimes. Va ser llavors quan la seva parella va treure la navalla, els va donar un cop al cap a cada un amb el mànec de l'arma blanca i els va exigir que els donessin els mòbils i els diners que portaven a sobre.

La noia, Imane Bouloum, els va advertir que li fessin cas, perquè Tarik Rachdi estava boig i potser els mataria. Els dos nois els van acabar donant els telèfons i 10 euros. Aleshores, els acusats van fugir corrent. Al judici, Rachdi va declarar que no recordava els fets, perquè aquella nit havia ingerit molt alcohol i també havia consumit drogues. De fet, va dir que havia begut unes vint copes. El jutge considera poc creïble la declaració de l'acusat. "Sorprèn que manifesti no recordar el que va succeir pel consum excessiu d'alcohol, però que en canvi sí que recordi que va consumir vint copes. Per altra banda, al ple també va manifestar que va barrejar alcohol, cocaïna i marihuana; mentre que en la instrucció prèviament havia declarat no consumir substàncies tòxiques, fet que comporta una falta de credibilitat absoluta", argumenta el jutge en la sentència.

Tampoc es creu les explicacions de la noia, que va declarar que l'atracament va ser una reacció sobtada de la seva parella, després del consum excessiu, i que ella no sabia que acabaria robant amb violència els dos joves. Per al jutge, l'atracament va ser una acció premeditada dels dos. Un punt que remarca perquè la noia va intentar fer recaure tota la culpabilitat sobre la seva parella.

A una de les dues víctimes, arran del cop que Rachdi els va donar al cap amb el mànec de l'arma, li va provocar un trau i va necessitar punts de sutura. A la sentència queda clar que la finalitat dels acusats era exclusivament robar els dos nois, ja que cap de les víctimes coneixia la parella. A més, dóna credibilitat a les declaracions dels dos joves que van ser atracats perquè "són coherents, sense fissures i constants en el temps".

El segon atracament va tenir lloc tres dies després. I en aquest cas hi va haver la participació d'un altre individu que no ha pogut ser identificat. Un conegut d'Imane Bouloum la va portar des de Manlleu fins a Manresa, i un cop van arribar a la capital bagenca -a l'entorn del parc de Puigterrà-, dos individus van atracar el noi un cop va aturar el vehicle. L'agredit va ser ferit per un cop amb una navalla i va patir talls a les mans quan intentava defensar-se dels lladres. Els atracadors li van acabar prenent dos telèfons mòbils i 290 euros en efectiu.

La noia va declarar a la vista oral que la víctima va intentar mantenir relacions sexuals amb ella i va ser llavor quan va veure els dos nois i els va demanar auxili. Una versió a la qual el jutge no dóna credibilitat, perquè la noia en cap moment va presentar cap denúncia. També va dir que havia enviat un missatge a través del WhatsApp demanat auxili a la seva parella, però curiosament no hi ha rastre del missatge.

La sentència, a més, obliga els condemnats a pagar la quantitat de 776,58 euros a un dels dos nois del primer atracament com a indemnització per les lesions. La víctima del segon robatori ha renunciat a rebre cap indemnització per les lesions que va patir arran de l'agressió. A part, cada un dels condemnats haurà de pagar la quantitat de 300 euros pel delicte lleu de lesions de l'atracament al carrer de la Creu Guixera.