Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla especial d´emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió d´algunes incidències amb caràcter local conseqüència de les pluges previstes a partir del migdia a les comarques de l´interior del nord-est de Catalunya i en especial la Garrotxa i el Ripollès, sense descartar afectacions a les comarques de Girona més al sud com el Gironès o el Pla de l´Estany. No s´esperen afectacions generalitzades però sí amb caràcter local on els xàfecs descarreguin amb major intensitat.

Segons els Servei meteorològic de Catalunya SMC es preveuen pluges d´intensitat superior a 20 l/m2 en 30 minuts a partir d´avui a tota la meitat nord-est amb més probabilitat a les comarques de la Garrotxa, Ripollès, Berguedà i Osona. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment amb calamarsa o pedra.

Cal, tenir especial cura en les activitats en el medi natural i evitar conductes de risc que puguin derivar en accident. Si feu activitats de muntanya, allunyeu-vos de les zones de barrancs i no travesseu rius, rieres, torrents o similars encara que vagin secs o amb poca aigua ja que les pluges poden produir una crescuda sobtada del seu cabal i dificultar-vos la sortida del mateix. Si us sorprèn la tempesta busqueu aixopluc en les zones més elevades. En quant a l´ús del vehicle, no creueu rieres si baixen amb aigua ja que pot tenir prou força per arrossegar el vehicle encara que no hi hagi gaire profunditat. Tampoc aparqueu vehicles en rieres o punts subterranis inundables.