El Jutjat Penal 1 de Manresa ha assenyalat per aquest mes el judici contra dos acusats d'haver robat 125 litres de gasoil d'una màquina d'obres a Olvan. Els dos processats, Agim M. i Blerim B., de nacionalitat kosovar, s'enfronten a una petició fiscal de dos anys de presó.

Els fets, segons l'escrit d'acusació pública, es remunten al 15 de març del 2011, cap a les 10 de la nit. Els dos acusats eren en un lateral de la carretera C-154, a Olvan, i es van adreçar a una màquina d'obres que hi havia estacionada. Segons l'escrit de conclusions de la fiscalia, els dos homes van forçar el tap del dipòsit de combustible de la màquina i, a continuació, van buidar tot el gasoil que contenia, uns 125 litres en total. El preu del gasoil va ser taxat judicialment en 102,5 euros, quantitat que reclama l'empresa propietària de la màquina, Excover.

El fiscal considera aquests fets un delicte de robatori amb força sobre les coses i demana dos anys de presó per als acusats. A més, vol que paguin a l'empresa 252 euros, que sumen el valor del gasoil i els desperfectes a la màquina.