Responsables de l'hospital d'Igualada es van reunir dimarts per primera vegada amb la família del jove Gabriel Pérez, que va morir dilluns de la setmana passada per una peritonitis aguda causada per l'agreujament de l'apendicitis que el centre igualadí no va saber diagnosticar-li a temps.

La trobada va servir perquè els responsables de l'hospital anoienc traslladessin el condol a la família, vuit dies després de la mort del jove a l'hospital Clínic de Barcelona, on havia estat traslladat el dia abans ja en estat molt crític. La reunió d'aquest dimarts, per tant, va arribar cinc dies després que Regió7 revelés el cas, dijous passat. L'endemà mateix, els pares ja denunciaven a través d'aquest diari que, fins llavors, l'hospital encara no havia contactat amb ells.

En la trobada de dimarts, els familiars van demanar explicacions per part del centre, perquè encara no s'expliquen com pot ser que els metges de l'hospital d'Igualada tardessin tres dies a diagnosticar-li l'apendicitis, quan ja era massa tard perquè l'apèndix se li havia perforat, cosa que li va provocar una peritonitis mortal. Tot i així, però, els responsables de l'hospital els van respondre que encara no han acabat la investigació i que, per tant, no els podien donar de moment cap resposta. Tal com va publicar dimarts aquest diari, el departament de Salut de la Generalitat també està investigant els fets per determinar si hi va haver una possible negligència mèdica.

Fonts de la direcció de l'hospital d'Igualada han assegurat que ells són "els primers interessats a aclarir-los". El centre hospitalari s'ha mostrat "consternat" pel desenllaç de la vida del jove i assegura que se "solidaritza" amb la família. Les mateixes fonts han insistit que, en aquests moments, s'està recollint informació directa per part dels professionals i dels informes que es van escriure, entre d'altres, per poder reconstruir la successió dels fets i determinar si es va cometre algun error.

Pérez va morir després d'haver anat fins a tres vegades a l'hospital d'Igualada, en tres dies diferents, abans que li poguessin detectar una apendicitis. En les dues anteriors ocasions, a Urgències li van dir que tenia gastroenteritis.