Familiars i amics de Gabriel Pérez Escalante, el noi d'Igualada que va morir fa onze dies a causa d'una apendicitis diagnosticada amb retard, han convocat per aquest proper diumenge una concentració davant de l'hospital igualadí, que va tardar tres dies en detectar la malaltia, quan ja era massa tard.

La concentració, que serà silenciosa, s'ha convocat per aquest diumenge, 4 de setembre, a les 12 del migdia. «Serà una forma de pressionar l'hospital perquè el tema no es refredi, per exigir explicacions sobre què va passar», han explicat fonts familiars a Regió7.

Gabriel Pérez, de 24 anys, va morir el 22 d'agost passat a l'hospital Clínic de Barcelona, on havia ingressat el dia abans en estat molt crític, a causa d'una peritonitis aguda provocada pel perforament de l'apèndix. Aquella setmana, el noi havia anat tres vegades a Urgències de l'hospital d'Igualada, però en les dues primeres visites els metges li havien diagnosticat simplement una gastroenteritis. No va ser fins al tercer dia quan els facultatius van realitzar el TAC que va detectar l'apendicitis, ja en una fase molt avançada.

Tant l'hospital d'Igualada com el departament de Salut han iniciat una investigació per determinar si hi va haver negligència mèdica en el retard del diagnòstic. El centre sanitari, que dimarts es va reunir amb la família, va assegurar que tant bon punt es conegui el resultat de l'informe, informarà els familiars amb detall.