Una trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, una desena de les quals aèries, van treballar ahir dilluns i durant tota aquesta nit

en l'extinció d'un foc forestal al nucli de Vilamitjana, al terme municipal de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). L'incendi segons informen fonts dels bombers haurà cremat finalment entre 13 i 15 hectàrees, una dada que encara han de confirmar, però que és molt més alta que les quatre que inicialment s'apuntaven.

Segons van explicar fonts dels Bombers i dels Agents Rurals, el foc es va originar en una màquina que feia tasques agrícoles en un camp de la zona. D'aquí, les flames van passar a la zona forestal, afectant el sector de les Deveses.. Durant la tarda, els avions van carregar aigua a l'aeroport de la Seu, mentre que els helicòpters ho feien a la bassa del camp de golf d'Aravell. Al vespre l'incendi encara no es donava per estabilitzat i els cossos d'emergències hi han treballat durant tota la nit.

Finalment, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, a les 02.58 hores, l´incendi de vegetació forestal del qual es va rebre l'avís a les 17.14h. D´altra banda, i segons informacions del cos dels Mossos d´Esquadra, no ha estat necessari desallotjar cap masia propera a la zona de l´incendi.

A lloc, aquest matí, continuen remullant la zona una quinzena de dotacions terrestres i està previst que s'incorporin a les tasques d'extinció dos helicòpters bombarders.