Els Mossos d'Esquadra van detenir a l'eix del Llobregat, a Gironella, un conductor drogat que acabava de fugir d'un control policial a Olvan i que va estar a punt d'atropellar els agents. Durant la fugida, l'acusat, un jove de 27 anys de nacionalitat francesa, va circular temeràriament per l'interior de Gironella i va llançar per la finestra una capsa amb marihuana.

Els fets, segons va explicar ahir el cos policial, van tenir lloc aquest diumenge passat al migdia, durant un control policial a la carretera C-62, dins el terme municipal d'Olvan. Els agents van donar l'ordre d'aturar un vehicle que arribava al control policial. Però el conductor no va fer cas a les ordres i va marxar del lloc a gran velocitat, en direcció a la carretera C-1411z, en sentit Gironella. La temeritat del conductor, segons els Mossos, va posar en perill els agents, que van haver de saltar per evitar que el vehicle els atropellés.

Seguidament, una de les patrulles va seguir el vehicle fugitiu, que va intentar eludir l'acció policial cometent greus infraccions de trànsit, com ara envair el sentit contrari o conduir a gran velocitat per l'interior de Gironella, amb la qual cosa va posar en perill la resta d'usuaris de la via.

Un cop va travessar el nucli urbà de Gironella, el vehicle es va incorporar a l'autovia C-16, a la calçada en sentit Manresa. Els agents el van poder aturar a l'alçada del punt quilomètric 83. El conductor va donar positiu a la prova del drogotest. A més a més, durant el seguiment del vehicle, els agents van observar com el conductor llençava un objecte vermell per la finestra, que va resultar ser una capsa que contenia marihuana.