Dos homes acusats d'atracar a punta de pistola ara fa quatre anys un cèntric establiment de compra d'or de Manresa seran jutjats per aquests fets la setmana vinent. Els processats, Elio Alejandro T. i Carlos F. P., s'enfronten a una petició fiscal de tres anys i mig de presó per un delicte de robatori amb intimidació.

L'atracament, segons l'escrit d'acusació pública, va tenir lloc el 18 d'agost del 2012, cap a 2/4 de 6 de la tarda, al local "Compro Or, Joieries El Gordo e Hijo", a la Muralla de Sant Domènec de Manresa. Un dels acusats, Elio Alejandro T., que ja havia acudit el dia abans a l'establiment, duia a les mans una copa i una safata i va fer creure a la treballadora que volia vendre-les.

Com que la copa no passava pel forat de la finestra de seguretat, l'empleada va obrir-li la porta. L'acusat ho va aprofitar aleshores per agafar-la i per apuntar-la amb una pistola, que es desconeix si era simulada o de foc real.

En aquell moment, va entrar a l'establiment l'altre processat, Carlos F. P., i tots dos van obligar la víctima a obrir la caixa forta. D'aquesta manera, es van endur diverses joies, que en total sumaven 201 grams d'or i 719 grams de plata. A més a més, es van emportar 1.599 euros en metàl·lic i el telèfon mòbil de la treballadora. Abans de marxar de l'establiment, els atracadors van tancar la dona a l'interior del lavabo i li van ordenar que no es mogués ni cridés.

Les joies que es van emportar els lladres van ser taxades posteriorment en la quantitat de 14.030 euros. La fiscalia considera els fets com un delicte de robatori amb intimidació, per la qual cosa demana per a cadascun dels acusats la pena de tres anys i mig de presó. A més a més, vol que retornin íntegrament els diners al propietari del local i a la companyia asseguradora, que va indemnitzar l'establiment només amb una part del valor econòmic sostret. El judici ha estat assenyalat per al proper 14 de setembre al Jutjat Penal número 1 de Manresa.