Relleu a la presó de Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada. L'exsubdirectora general de Rehabilitació de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Paula Montero, serà la nova directora del centre bagenc, segons ha pogut saber aquest diari. Montero va dirigir a final dels anys 80 i a inici dels 90 la presó de Dones Wad-Ras de Barcelona, amb la qual cosa es va convertir aleshores en la primera dona en dirigir una presó catalana.

Montero substituirà en el càrrec Domingo Estepa, que era director de Lledoners des de feia dos anys i mig, concretament des del maig del 2014. Ara, Estepa passarà a ser el nou director de la presó de Quatre Camins de la Roca del Vallès, d'on ja procedia abans d'aterrar a Lledoners. De fet, Domingo Estepa havia basat tota la seva trajectòria professional a Quatre Camins, d'on era el gerent abans de ser destinat a la presó bagenca.

Fonts de Justícia van considerar que el canvi representa "un ascens" per a Domingo Estepa, ja que passarà a dirigir un centre penitenciari més gran (Lledoners no arriba als 700 presos, mentre que Quatre Camins passa del miler de reclusos). Justícia va justificar l'ascens d'Estepa per la seva "bona gestió" a Lledoners.

Pel que fa a la nova directora de la presó bagenca, Justícia en destaca "la seva llarga trajectòria". Fonts del departament van assenyalar que "és una persona molt ben valorada per la direcció general i ha dedicat tota la seva trajectòria a subratllar l'accent social dels Serveis Penitenciaris".

Paula Montero serà la cinquena persona que dirigeix Lledoners en els vuit anys de trajectòria de la presó. No serà, però, la primera dona a fer-ho, ja que la primera va ser Montserrat Pina, en el moment de la inauguració del centre. Entre Pina i Montero, han passat tres directors, Higini González, Josep Font i Domingo Estepa. El relleu s'ha de fer en les pròximes setmanes i afectarà també els càrrecs de subdirectors de Lledoners.