Llamps, trons i pluges acumulades que es van acostar als 100 mm (l/m2), en punts del Solsonès i del Lluçanès. Aquest és el resum de les tempestes que hi va haver la matinada de dissabte, que en alguns indrets de la Catalunya Central van deixar pedregades i crescudes notables dels rius. A Avià, al Berguedà, cap a la 1 de la matinada la pluja va anar acompanyada d'una forta pedregada. Va entrar aigua i fang en alguns garatges i també hi va haver petites esllavissades a la carretera C-26 al municipi.

Segons el Servei Metereològic de Catalunya, Guixers, al Solsonès, amb 96,2 mm; el Cadí Nord-Prat d'Agulló, a la Cerdanya, amb 56,3 mm; Organyà, a l'Alt Urgell, amb 48,1 mm; el Santuari de Queralt, al Berguedà, amb 40,9 mm; i Puigcerdà, a la Cerdanya, amb 40,8 mm, van ser alguns dels llocs amb més pluja recollida fins ahir a les 12 del migdia. Des de les 2 de la matinada fins a les 4 de la tarda d'ahir hi va haver 45.269 descàrregues elèctriques a Catalunya.

L'Ajuntament de Sallent va penjar en el seu compte de Facebook un parell de fotografies i un vídeo de la crescuda del riu Llobregat.

Per a avui, Diada Nacional de Catalunya, la previsió és d'un dia amb sol i sense avisos de pluja.