Ensurt majúscul aquest dimecres al migdia al carrer de Sant Josep de Manresa. Una nena de 5 anys va caure des del balcó de casa seva, en un quart pis, i, tot i que inicialment va agafar-se amb les mans a la barana, va acabar precipitant-se al buit, davant la impotència de veïns i vianants testimonis dels fets.

Afortunadament, durant la caiguda, va rebotar d’esquena amb la barana del tercer pis, de manera que va acabar a l’interior del balcó, en lloc de caure al carrer, on uns vianants ja l’esperaven amb una vànova estesa per intentar salvar-la. La nena, en el moment de l’accident, estava sola a l’habitatge, segons els Mossos, que investiguen el cas.

Els fets, segons van explicar fonts del SEM i testimonis, van tenir lloc a la 1 del migdia, al bloc del número 17 del carrer Sant Josep. «He començat a sentir crits, he mirat enlaire i he vist que, al quart pis, hi havia una nena penjant del balcó, per la part de fora», explicava un vianant, Òscar Guisado. «La nena s’agafava amb les mans a la barana, i anava bellugant les cames, que li penjaven al buit. Però no sortia ningú al balcó per ajudar-la i treure-la d’allà. I hem conclòs que no hi havia ningú a casa seva», va afegir.

«Hem passat una angoixa terrible», admetia Guisado, que explicava: «de seguida he trucat al 112, però, mentre esperàvem la policia, la nena cada cop estava més cansada i ha parat de bellugar les cames». Mentrestant, cada vegada més vianants i veïns advertien els fets. «Tothom cridava, tots estàvem espantadíssims. No sabíem com ajudar-la. Jo, que era al carrer, he demanat un llençol. Una veïna m’ha llançat una vànova i l’he estès, amb l’ajut d’altres vianants, per si la nena queia, per tal de poder-la recollir», deia Guisado.

Finalment, la menor va quedar sense forces i va caure, amb la fortuna que va impactar just amb la barana del pis de sota, la qual cosa va facilitar que, per la inèrcia del seu cos, acabés a l’interior del balcó. «S’ha salvat de miracle. La veritat és que a mi m’han tremolat les cames durant una bona estona encara», deia Guisado.

Fins a l’indret s’hi van desplaçar la Policia Local, els Mossos i tres unitats del SEM, que va rescatar la nena en estat lleu, inicialment només per una contusió a l’esquena. «Ha tingut moltíssima sort», explicaven fonts del SEM. Els Mossos, al seu torn, van obrir una investigació sobre el motiu de l’accident de la petita. Alguns testimonis asseguraven que la nena hauria caigut del balcó en espantar-se per algun motiu desconegut. En aquell moment, estava sola al pis, ja que els pares eren fora de l’habitatge.