Un reincident manresà rep dues penes en un sol dia però no haurà d'anar a la presó

Les condemnes són per un robatori violent en un habitatge de Manresa i per agredir un policia

17.09.2016 | 10:11

En dos judicis diferents assenyalats el mateix dia, els Jutjats Penals 1 i 3 de Manresa han condemnat un veí de la ciutat, Manuel Reches Reches, amb antecedents penals, per un robatori violent, d'una banda, i per atemptat a l'autoritat, de l'altra, en els dos casos amb la implicació d'altres persones. L'home només ha estat condemnat a presó en un cas, però evitarà igualment l'ingrés perquè la pena és inferior als dos anys i perquè els antecedents que tenia ja se li havien cancel·lat, segons han explicat fonts judicials.

Els dos judicis, consecutius, van tenir lloc aquest dijous i en tots dos casos va reconèixer els fets després de pactar una pena de conformitat amb la fiscalia. El cas pel qual ha rebut la pena més alta va tenir lloc el 20 de novembre del 2015 i va ser un robatori violent comès juntament amb Baltasar Reches Hernández i Juan José Jiménez Clavería, els quals es trobaven en situació de presó provisional i que des de dijous han quedat en llibertat condicional. Tots tres han quedat condemnats a una pena d'any i nou mesos de presó (inferior, per tant, als dos anys) perquè la sentència els aplica diversos atenuants, per la qual cosa han evitat l'ingrés penitenciari.

El robatori, que va ser comès amb una quarta persona ja difunta, es va produir en un habitatge del carrer Aiguader de Manresa. La dona que hi vivia els va obrir la porta pensant-se que era el seu fill, i aleshores ells la van empènyer cap a l'interior. Mentre un l'immobilitzava al llit, els altres li van robar un televisor, un telèfon mòbil, l'equip de música i 40 euros.

El segon judici que Manuel Reches va tenir dijous va ser per una persecució policial per Manresa que va protagonitzar amb un altre condemnat, José Amaya Ortiz, a l'interior d'una furgoneta conduïda per Amaya. Els fets van tenir lloc el 12 de juliol del 2014. Una patrulla els va ordenar que s'aturessin a la rotonda de Sant Marc, a causa de la seva conducció negligent, però la furgoneta va accelerar i va circular temeràriament per diversos carrers, de manera que va posar en perill la resta d'usuaris.

El vehicle va ser aturat per la policia al Ppont Fumat, però els dos ocupants van fugir a peu. Finalment, van ser capturats pels agents i tots dos es van resistir a la detenció. Amaya ha estat condemnat a menys d'un any de presó (que no haurà de complir) i Reches a una multa de 540 euros. Tots dos hauran d'indemnitzar els agents per les lesions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Fet Divers

Rescaten cinc persones que queden atrapades en un telecadira de Masella

Rescaten cinc persones que queden atrapades en un telecadira de Masella

Els usuaris que van quedar penjats no van patir danys

Tailàndia, un país no perillós però amb crims atroços

Tailàndia, un país no perillós però amb crims atroços

17 estrangers han mort entre gener i febrer al país

Cronologia d'una condemna a mort esperada

Cronologia d'una condemna a mort esperada

Els jutjats penals de Bangkok han condemnat a mort aquest divendres, 21 d'abril, el català Artur...

Qui és Artur Segarra, el català condemnat a mort a Tailàndia?

Qui és Artur Segarra, el català condemnat a mort a Tailàndia?

Un tribunal tailandès ha condemnat a mort del català Artur Segarra Príncep per la mort d'un altre...

Un policia de Manresa salva una nena que s'ennuegava en una processó

Un policia de Manresa salva una nena que s'ennuegava en una processó

Els fets van passar a la Setmana Santa de Sevilla mentre l'agent custodiava una imatge religiosa

Enllaços recomanats: Premis cinema