El Jutjat Penal 1 de Manresa ha condemnat un veí de Berga a un any i sis mesos de presó per intent d'atracament amb violència i intimidació a l'oficina que Catalunya Caixa té al passeig de la Pau de la capital berguedana. L'home no ingressarà a la presó perquè no té antecedents, però la condemna especifica que haurà de seguir un tractament psiquiàtric en un centre mèdic, un punt clau del cas.

De fet, no es va arribar a celebrar el judici perquè el fiscal i la lletrada de la defensa van arribar a un acord en la vista de conformitat. Inicialment l'escrit de la fiscalia demanava una pena de quatre anys de presó per a l'acusat. Els fets van tenir lloc l'agost de l'any passat, quan l'home, de 35 anys, va anar a la sucursal bancària i es va dirigir al taulell d'atenció al públic i va demanar un paper al treballador que l'estava atenent, full en el qual va escriure una nota exigint diners perquè estava atracant el banc. Llavors, segons testimonis que van presenciar aquell moment, l'home va esgrimir una navalla amb una fulla d'un 11 centímetres de llargada i es va adreçar en to amenaçador al treballador que l'atenia rere el taulell. Un altre empleat el va tranquil·litzar i els altres van trucar al 112. Minuts després van arribar la Policia Local i les Mossos i el van detenir.

La fiscalia ha acceptat les explicacions de la defensa sobre l'estat mental de l'acusat. En el moment dels fets, l'acusat havia deixat feia poc temps un tractament mèdic i tenia alterades les capacitats cognitives.