Una dona d'Avià de 36 anys ha denunciat un agent de la Policia Local de Berga per haver-la agredit a la mateixa comissaria després d'una discussió pujada de to per un tema de trànsit. La noia es va plantar a les dependències policials i no en volia sortir fins que no li donessin una certificació en què constés que el seu cotxe, que estava estacionat en un carrer de la ciutat, tenia desperfectes. L'agent la va retirar per la força amb col·laboració de dos policies més. La jove va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra, i el policia local va respondre amb una altra denúncia per desobediència i resistència a l'autoritat.

Com a conseqüència dels cops rebuts li van sortir morats i ferides, i encara té seqüeles pels cops que va rebre. Els fets van tenir lloc el 16 d'agost, quan la dona, metge de professió, va anar a buscar el seu cotxe, que estava estacionat al carrer Cervantes de Berga, i es va adonar que al para-xocs hi havia cops que li havia provocat un vehicle que havia aparcat al darrere. Llavors va trucar a la Policia Local i dos agents s'hi van desplaçar, però li van dir que no farien cap actuació perquè es tractava d'una incidència menor i se'n van anar. La dona, però, volia algun document que acredités la incidència per poder-ho presentar a la companyia asseguradora com a justificant que es tractava d'uns desperfectes que li havia provocat un altre cotxe. Per aquest motiu es va desplaçar fins a la comissaria de la Policia Local.

A les dependències, i un cop va parlar amb l'administrativa de l'entrada, el va atendre un altre agent, que li va repetir que no farien res perquè era una incidència sense importància. Després de molta insistència i enmig una conversa que anava pujant de to -segons la denúncia presentada-, la dona va interposar una denúncia voluntària, però va demanar a l'agent que li fes un document en què constés que dos policies locals s'hi havien desplaçat i que no podien fer res perquè es tractava d'una incidència menor.

La dona els va dir que no marxaria si no li lliuraven el document, i va ser llavors, sempre segons la denúncia, que l'agent la va agafar amb força pels braços i li va donar cops amb la intenció de fer-la fora. La noia va sentir un mal intens i va forcejar amb l'agent, i dos policies més la van agafar per les cames. L'administrativa, en veure la situació, va trucar a l'ambulància, per si feia falta atenció mèdica.

Quan la van deixar anar, a fora hi havia un equip del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per atendre-la. "Jo estava en estat de xoc i plorant pel que havia succeït, i els vaig dir que preferia marxar", explica la metgessa d'Avià. Tot i així, i pels morats que li van sortir, hores després va anar a l'Hospital Sant Bernabé de Berga.

La noia explica, a més, que li va costar moure la mà durant una setmana com a conseqüència de l'agressió de l'agent.

Posteriorment, el policia també va interposar una denúncia contra la dona per desobediència i resistència a l'autoritat. El Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga ha citat totes les persones implicades en el cas el dia 10 de novembre per valorar els fets.