Els Mossos d'Esquadra es plantegen eliminar progressivament les unitats de trànsit en sis comissaries. Així ho ha anunciat el comissari en cap de Mobilitat, Miquel Esquius, als sindicats del cos, en una de les reunions habituals. La idea és no treure ni l'especialitat ni la destinació als agents actuals, però no es convocaran noves places en sis dels 22 sectors actuals: Sant Feliu de Guíxols, Olot, Mataró, Igualada, Montblanc i Móra d'Ebre.

De moment es tracta d'una idea dins d'un pla que es planteja el futur de les unitats de trànsit a deu anys vista que encara no s'ha aprovat. Així, la policia catalana vol replantejar el model funcional i territorial actual de la Divisió de Trànsit dels Mossos, que dividirà en cinc àmbits diferents: investigació d'accidents, transports, vigilància i circulació, grup de recerca i documentació, i educació i mobilitat segura.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, també diu que respecta les decisions "operatives" dels comandaments del cos i hi confia plenament.

El sindicat USPAC ha lamentat la mesura, que atribueix a la manca d'efectius, i ha demanat a les autoritats locals afectades que es queixin al departament d'Interior i al Parlament per la desaparició progressiva de les unitats de trànsit. Amb aquesta mesura, el sindicat considera que es perdrà la prevenció que fins ara es feia al territori, i es "carreguen la feina ben feta durant els 18 anys de l'especialitat".

A més, USPAC no es refia de la promesa verbal de no desplaçar els agents actuals, ja que en fa quatre que es va eliminar la unitat de Ponts (Noguera) i es van enviar a Tàrrega els mossos que treballaven en aquesta zona.