Dos lladres que van protagonitzar una fugida accidentada al polígon de Bufalvent de Manresa han estat condemnats aquesta setmana. En la fugida van envestir amb un Audi A6 un cotxe de paisà dels Mossos d'Esquadra i en el desplegament de la policia catalana per detenir-los hi va intervenir un helicòpter. Els acusats són un home, de 28 anys, i una dona, de 25, de nacionalitat romanesa. L'home és qui té la pena més alta, cinc anys de presó en total, per robatori amb violència i atemptat a l'autoritat. La dona ha estat condemnada només pel robatori a dos anys de presó i aquesta mateixa setmana ha sortit del centre penitenciari on era fins ara perquè no té antecedents.

Els fets van tenir lloc el 10 de maig d'aquest any. Els Mossos d'Esquadra van acabar detenint dos dels tres sospitosos, que van estar buscant durant hores al polígon de Bufalvent. Els detinguts havien fugit en cotxe des del barri dels Comtals, després d'haver robat un penjoll a una vianant i d'haver xocat contra el vehicle de paisà dels Mossos. Un cop a Bufalvent, els lladres van abandonar el seu vehicle i es van amagar al polígon fins que van ser localitzats i arrestats pels agents.

Els dos detinguts, que eren veïns de Reus i fa poc que viuen al país, han hagut de pagar 275 euros a la vianant per les joies i 60 per lesions, quantitat que ja han abonat. Els lladres, que circulaven en un cotxe, es van aturar al costat de la víctima, una dona d'edat avançada. Després d'adreçar-li unes paraules, l'anciana es va acostar a la finestreta, moment en què el conductor ho va aprofitar per arrencar-li una cadena del coll. Tot seguit, el cotxe va fugir.

En aquell mateix moment, una patrulla de paisà que circulava pel barri va detectar el cotxe circulant a alta velocitat i va fer-li senyals lluminosos perquè s'aturés. En lloc d'això, el vehicle dels lladres va continuar circulant de forma temerària, a gran velocitat, i va acabar xocant contra la part davantera del vehicle policial. Cap dels agents no va resultar ferit. Encara s'han de quantificar els danys dels vehicle, un cost que també hauran d'abonar els condemnats.

Els lladres van fugir a continuació per la C-55, en direcció a Manresa, i van entrar a l'accés del polígon de Bufalvent, acció que va ser sorpresa per una patrulla. Immediatament, els Mossos van tancar els accessos del polígon i van iniciar una recerca per la zona, fins que van trobar el vehicle dels sospitosos, abandonat.

Els agents es van centrar aleshores a buscar els tres ocupants del cotxe, en un operatiu que va incloure vuit patrulles dels Mossos i un helicòpter.