Una noia de Gironella, de 28 anys, va morir dimecres a la tarda en ser envestida per un tramvia a la ciutat alemanya de Colònia. La jove, Sílvia Prat Bernades, era molt coneguda al municipi berguedà, i la població va quedar commoguda ahir en saber-se la notícia. Familiars de la víctima van explicar a Regió7 que, segurament, es repatriarà el cos dilluns i que avui se li practicarà l'autòpsia.

Prat va voler creuar les vies amb la seva bicicleta per un pas de vianants, però un dels vagons la va atrapar, explicaven fonts coneixedores dels informes de la policia. Segons destacaven testimonis als agents, la noia hauria creuat les vies quan el semàfor estava en vermell, en un tram en què el comboi es desplaça a una velocitat alta, aproximadament a uns 50 km/h. La frenada d'emergència del tramvia va funcionar correctament, però tot i això va arrossegar la noia uns metres. Els bombers van haver de retirar el cos de sota el vagó.

El malaurat accident va tenir lloc a la línia 16 del servei de tramvia, a tocar de Tacitusstraße. Els serveis d'emergència també van haver d'atendre el conductor del tramvia i tres testimonis dels fets que van quedar en estat de xoc.

Fins a la ciutat de Colònia s'hi han desplaçat els pares i un tiet de la víctima per fer tots els tràmits i poder repatriar el cos, que no arribarà a Catalunya fins la setmana vinent, amb tota probabilitat dilluns. És previst que avui, un cop passi el fiscal encarregat del cas, se li faci l'autòpsia. Les mateixes fonts familiars indiquen que hi havia la possibilitat que el fiscal no se'n fes càrrec fins la setmana que ve -i s'endarrerís més els tràmits de repatriació-, però el consolat espanyol a Düsseldorf, que està gestionant el cas, ha pressionat perquè avui, divendres, es faci l'autòpsia.

La notícia va colpir ahir Gironella i altres municipis propers perquè la noia era molt coneguda al poble. Coneguts i familiars destacaven que era una persona molt extravertida, amb molta facilitat per fer amics.

Sílvia Prat havia estudiat Publicitat i Relacions Públiques i feia tres anys que havia marxat a viure a la ciutat alemanya de Colònia per perfeccionar l'idioma del país i l'anglès. Actualment treballava en un comerç de la ciutat i també havia col·laborat amb mitjans de comunicació de la zona. Segons els familiars, l'estada a Alemanya era temporal i tenia previst tornar a Catalunya a mitjà termini, d'aquí a un o dos anys.

La delegada del govern de la Generalitat a Alemanya, Marie Kapretz, explicava a aquest diari ahir que la delegació que encapçala, "ha intentat contactar amb les parts implicades des que es va tenir coneixement de la notícia" per posar-se "a disposició dels familiars més propers".

Per la seva banda, l'alcalde de Gironella, David Font, explicava que "el poble està afectat per les circumstàncies de la mort". Per a Font, el més important ara és "acompanyar la família en aquests moments tan difícils".