Intercanvi de places entre els comandaments dels Mossos d'Esquadra de la Catalunya Central. Eduard Cuenca, que durant onze anys ha estat el cap de la comissaria del Berguedà, ha canviat de comarca i ha passat a dirigir els Mossos del Bages. Al seu torn, la plaça de Berga ha estat ocupada per un manresà que des de l'any 2012 dirigia la comissaria d'Osona, l'inspector Francesc Hernández.

Qui se'n va de la Catalunya Central, en canvi, és Joan Carles Escobar, que des del 2012 era l'intendent que dirigia la comissaria bagenca. Escobar passa ara a responsabilitzar-se d'una comissaria metropolitana, la de l'Àrea Bàsica Policial de Terrassa.

El seu substitut al Bages, Eduard Cuenca, de 49 anys, té la categoria d'inspector, un grau per sota del d'intendent, que és el que tenia Escobar. Natural de Martinet de Cerdanya, Cuenca viu a Berga, on ha dirigit la comissaria des del 2005. De fet, va arribar al Berguedà just després del crim de la Patum. Ho recordava molt bé ara fa un any en una entrevista a Regió7: "la pressió social, política i mediàtica que vaig tenir va ser molt gran. Ens en vam sortir prou bé gràcies a la gent", valorava Cuenca. "Em vaig proposar intentar retornar a la normalitat la relació de la ciutadania respecte als Mossos. Professionalment, he crescut moltíssim en tota la gestió social que es va haver de fer", afegia. Anteriorment, havia estat el cap dels Mossos a la Val d'Aran i també responsable de l'Àrea de Recursos Operatius de la Seu d'Urgell.

Per la seva banda, el nou cap de l'Àrea Bàsica Policial del Berguedà, Francesc Hernández Sànchez, té 50 anys i des del 2012 dirigia la comissaria de Vic. Natural de Manresa, anteriorment havia tingut responsabilitats a la Regió Policial Central (amb seu a Manresa). També va ser cap de l'Àrea Regional de Trànsit a la Regió Policial del Pirineu Occidental (a la Seu d'Urgell) i sotscap de comissaria de districte a Barcelona.