El bar Los Curros del barri de la Balconada, que el maig passat ja va ser víctima d'un robatori a cop de tapa de claveguera, va tornar a rebre la visita dels lladres ahir a la matinada. Com la vegada anterior, els assaltants van forçar la porta i van rebentar les dues màquines escurabutxaques amb una tapa metàl·lica de la xarxa d'aigües. Es tracta del dotzè robatori d'aquestes característiques que es produeix en bars de Manresa en els últims quatre mesos.

Segons explicava ahir a aquest diari el propietari del bar, Manolo García, el robatori va ser advertit pels Mossos d'Esquadra a les 4 de la matinada, quan els lladres ja havien fugit del bar. Com sempre, van utiltizar el mateix modus operandi: van forçar la persiana d'accés i van rebentar el vidre de la porta tirant-hi la tapa. Un cop a dins, van fer servir el mateix objecte per destrossar les dues màquines escurabutxaques, d'on es van endur tota la recaptació. En aquesta ocasió, la tapa de claveguera havia estat sostreta del costat mateix del bar afectat. Ahir al matí, ja estava col·locada de nou al seu lloc.

No és l'únic robatori d'aquest tipus els darrers dies a Manresa. La setmana passada, segons va saber ahir aquest diari, es va produir un cas idèntic al bar-restaurant de Cal Gravat, que el mes de juliol passat també va ser víctima dels mateixos fets. A més, aquest mes de setembre, els lladres a cop de tapa de claveguera també han visitat dos bars del nucli antic, el Barbacoa i el Mesón (vegeu Regió7 del 15 de setembre).

Entre el maig i el juny ja hi va haver vuit robatoris d'aquest tipus a Manresa, sobretot concentrats en bars de la Balconada i de la Font dels Capellans. A mitjan juny, els Mossos van detenir dos joves de nacionalitat albanesa, a qui van enxampar amb una tapa de claveguera a les mans. Tots dos van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. En el moment de la detenció, els Mossos ja van informar que sospitaven que tenien més còmplices.