Un tribunal tailandès ha lliurat avui més de 2.000 folis de proves al català Artur Segarra, excandidat de Plataforma per Catalunya (PxC) a Manresa acusat del robatori, assassinat i esquarterament del seu compatriota David Bernat el gener passat.

Segarra, que ha comparegut al tribunal de Bangkok vestit de pres i amb grillons als peus, es declara innocent dels tretze càrrecs que se li imputen, inclòs el d'assassinat premeditat, pels quals s'enfronta a la pena de mort com a sentència màxima.

Durant la vista, l'acusat ha explicat a Efe que el tribunal no ha respost a diversos requeriments que ell ha enviat des de la presó Thantasathan Piset, en què es troba detingut a Bangkok des de fa vuit mesos.

En aquest temps, el seu advocat d'ofici, Kasem Pahungmahaka, tampoc ha pogut visitar-lo a la presó per preparar el cas a causa que ni l'Ambaixada d'Espanya ni el tribunal financen la contractació d'un intèrpret.

Segarra ha afirmat que rep una ajuda de l'Ambaixada espanyola de 3.000 bat (uns 86 dòlars o 77 euros) mensuals, cosa que considera insuficient per cobrir les seves necessitats d'aliments i higiene donades les condicions precàries de la presó.

Fonts diplomàtiques han al·legat que Segarra rep l'assistència consular habitual en aquests casos.

Segarra també ha lamentat que ha de passar 16 hores diàries tancat a la seva cel·la amb només aigua i que les autoritats penitenciàries li prohibeixen la correspondència, fins i tot amb la família.

"El tribunal no té interès en què em defensi", ha manifestat l'acusat, visiblement tens.

El pròxim 1 de desembre té previst que comencin les vistes orals del judici, en què la Fiscalia cridarà 95 testimonis i l'acusat espanyol cap.

Les restes de Bernat, un consultor de 40 anys, van aparèixer a diversos trams del riu Chao Phraya, a Bangkok, entre finals de gener i principis de febrer passats i, segons l'equip forense, havia estat assassinat entre el 25 i el 27 d'aquell mes.

Segarra va ser detingut el 7 de febrer al port de Sihanukville, al sud de Cambodja, on havia fugit dos dies abans, i va ser lliurat un dia després a les autoritats tailandeses.