Els Mossos d'Esquadra han detingut dos veïns de Prats de Lluçanès acusats d'haver entrat a robar al monestir de Santa Maria de Lluçà i d'haver-hi sostret deu rèpliques de monedes històriques.

Els investigadors, segons han explicat fonts policials aquest dilluns, van tenir coneixement que durant la matinada del 3 d´agost va haver-hi un robatori amb força al monestir de Santa Maria de Lluçà. La doble porta d´accés estava forçada, així com una vitrina, d'on havien sostret deu monedes històriques.

Tot i que des del monestir van apuntar que molt possiblement les monedes sostretes eren rèpliques, la Unitat Central de Patrimoni Històric dels Mossos es va fer càrrec de la investigació per acabar de confirmar-ho i poder detenir els autors dels fets, així com recuperar les monedes sostretes.

La investigació va permetre els agents corroborar que les monedes sostretes eren rèpliques de resina de les originals, que es troben custodiades al Museu Episcopal de Vic. Un cop van identificar els autors dels fets, dos veïns de Prats de Lluçanès, els van dimecres passat a Berga. Dues de les monedes van poder ser recuperades.