Un motorista de 50 anys de Sant Joan de Vilatorrada, Ricard Marés Masafrets, ha mort aquest diumenge a la nit a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida com a conseqüència d'un greu accident de trànsit que va patir unes hores abans a Baronia de Rialb (Noguera).

El funeral serà dimarts a les 17:00h a l'església de Cardona, d'on era fill.

La víctima treballava d'administratiu a l'institut Quercus de la població santjoanenca, que ha rebut amb consternació la tràgica notícia. Aquest dilluns al migdia, a l'hora del pati, els 700 alumnes han fet un emotiu minut de silenci.

L'accident, segons el Servei Català de Trànsit, va tenir lloc al punt quilomètric 2,2 de la C-1412b a Baronia de Rialb. Els Mossos d´Esquadra van rebre l´avís a les 13.06 hores.

Per causes que s´estan investigant, una motocicleta amb dos ocupants va sortir de la via quan circulava en sentit nord. El conductor, el santjoaenc de 50 anys, va resultar ferit crític i va ser evacuat amb helicòpter a l´hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va morir posteriorment. En el sinistre, l´altra ocupant del vehicle de dues rodes, va quedar ferida menys greu i va ser traslladada al mateix centre hospitalari.

Arran del sinistre, es van activar quatre patrulles dels Mossos d´Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, i una ambulància i l´helicòpter medicalitzat del SEM.

El Servei Català de Trànsit recorda que el SIAVT (Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit per oferir-los un servei d'orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d´un sinistre de trànsit. S'hi pot contactar mitjançant el telèfon gratuït 900 100 268.