Arresten dos veïns de Prats de Lluçanès per entrar a robar en un monestir

04.10.2016 | 08:33

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos veïns de Prats de Lluçanès acusats d'haver entrat a robar al monestir de Santa Maria de Lluçà i d'haver-ne sostret deu rèpliques de monedes històriques.
El robatori es va produir el 3 d'agost passat. Els investigadors van constatar que la doble porta d'accés estava forçada, així com una vitrina, d'on els lladres havien sostret deu monedes històriques.
Tot i que des del monestir van apuntar que molt possiblement les monedes sostretes eren rèpliques, la Unitat Central de Patrimoni Històric dels Mossos es va fer càrrec de la investigació per acabar de confirmar-ho i poder detenir els autors dels fets, així com recuperar les monedes sostretes.
La investigació policial va permetre als agents corroborar que les monedes sostretes eren rèpliques de resina de les originals, que estan custodiades al Museu Episcopal de Vic.
Un cop van identificar els autors dels fets, dos veïns de Prats de Lluçanès, van ser detinguts dimecres passat quan eren a Berga. Tots dos van ser acusats d'un delicte de robatori amb força. Dues de les monedes van poder ser recuperades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema