"Se senten crits a cada moment, la gent es baralla amb una agressivitat fora del normal, hi ha tràfic de drogues, hi ha persones consumint cocaïna descaradament a la via pública...". La Cristina no viu al carrer Escodines (on hi ha els dos blocs d'okupes), sinó una mica més avall, al carrer de Montserrat, on assegura que pateix la mateixa conflictivitat. Els incívics, segons assegura, són veïns que viuen a prop seu i també joves que procedeixen o es dirigeixen al carrer Escodines, molts dels quals pressuposa que són els que viuen en els dos blocs okupats.

Diu que està farta dels aldarulls i que vol marxar del barri. "Cada nit em desperten sorolls de tot tipus, i així no es pot viure", assegura. Des de fa uns quants dies, s'ha decidit gravar en vídeo tots els incidents dels quals és testimoni, bàsicament baralles, cops, crits i consum de drogues, imatges que després penja a la xarxa. "Hi ha gent que fa soroll a qualsevol hora de la nit, tant al carrer com a l'interior dels habitatges. I ho he pogut gravar diverses vegades", diu.

Aldarulls al barri de les Escodines.

La Cristina, en concret, viu en un dels pisos de protecció oficial del carrer Montserrat, propietat de Forum. "Hi visc des de fa quatre anys i Forum ens va assegurar que el barri es rehabilitaria i que no havíem de patir per vandalisme. Però ha passat tot el contrari", lamentava ahir a aquest diari. De fet, dimecres a la nit va ser testimoni de la detenció per part de la policia del jove que havia causat aldarulls al carrer Escodines.

Els enfrontaments i les discussions sovintegen al barri.

"He demanat a Forum que em donin un altre pis de protecció oficial en una altra zona de la ciutat, però de moment no em fan cas", explica. "Ho vaig demanar fa tres setmanes, perquè últimament han augmentat molt els aldarulls en aquesta zona del barri. Però de moment em diuen que no em poden donar cap altre habitatge enlloc més de la ciutat", lamenta.

La Cristina afegeix que "també he demanat a l'Ajuntament que posin al carrer una placa que informi que es tracta d'una via residencial i que es respecti el descans veïnal, però no han fet ni això", critica. Assegura que altres veïns del bloc ja han marxat per la conflicitivtat del barri i que molta gent "té por de caminar pel carrer, sobretot a certes hores".

Una dona consumint, presumptament, cocaïna a plena llum del dia a les Escodines.