Crida de la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, a la calma i a la serenitat després dels incidents al carrer Escodines de Manresa. "Sobretot cal tenir present que la violència genera més violència", va declarar.

La regidora de Seguretat Ciutadana va reconèixer que en aquest sector de la ciutat hi ha un problema "complex en el qual fa dos anys que treballem conjuntament amb els Mossos d'Esquadra".

El que més la va preocupar és que hi haguessin veïns que es decidissin a actuar directament i al marge dels cossos de seguretat contra els que mantenen comportaments incívics.

"És necessari que es deixi a la policia fer la seva feina", va afirmar, i va voler remarcar especialment que per resoldre aquesta mena de conflictes a banda de la intervenció de les forces de seguretat és necessària una actuació transversal en fronts tan diversos com els de serveis socials, territori, barris o neteja. Olga Sánchez va lamentar que malgrat que el conflicte obert a les Escodines per comportaments incívics és ben real, quan es produeixen accions com la de dimecres la imatge que es projecta "no correspon a la realitat de la ciutat que tenim".

En els contactes que mantindrà avui, la regidora de Seguretat té esperança de saber per què un grup de veïns va arribar a enfrontar-se directament amb els incívics. Un cop disposi d'aquesta informació de primera mà espera que hi hagi entesa en el camí per evitar que es produeixin més fets com aquests i això passa per "reforçar, coordinar i actuar".