Tres boletaires van resultar ferits ahir al matí en ser atacats per una vaca que estava pasturant a Capolat, al Berguedà, segons van informar fonts dels Bombers de la Generalitat. Com a conseqüència de l'envestida de l'animal, un dels afectats va acabar caient per unes roques i va haver de ser rescatat pels Bombers. L'home presentava diverses ferides de consideració i estava marejat a causa dels cops. Tots tres ferits van ser evacuats pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital comarcal de Sant Bernabé de Berga.

Els fets van tenir lloc a 3/4 de 10 del matí, quan els Bombers van rebre l'avís que un boletaire havia caigut per unes roques i, de resultes de la caiguda, tenia diverses contusions importants al cap i a la cara. L'home, de 68 anys i veí de Sabadell (Vallès Occidental), era a la zona de Coforb, entre Capolat i l'Espunyola.

Quan els Bombers van anar a rescatar el ferit, el boletaire els va explicar que havia estat envestit per una vaca i que, com a conseqüència de l'atac, havia caigut per les roques. Després de ser atès pel SEM, va ser traslladat a l'hospital amb ferides de consideració.

Poc després, un matrimoni de boletaires, que era a la mateixa zona, va informar els Bombers que també havien estat atacats per la mateixa vaca. L'atac s'havia produït en un altre moment i, de fet, també presentaven contusions visibles. Tots dos, una dona de 66 anys i un home de 69 anys, veïns de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), també van ser evacuats pel SEM a l'hospital. El personal mèdic hi va treballar amb dues ambulàncies.

Segons les mateixes fonts dels Bombers, els Agents Rurals, alertats per aquest cas, ja van parlar ahir mateix amb el propietari de l'animal. En la gestió de la incidència, també hi van treballar els Mossos d'Esquadra.