El Jutjat Penal 2 de Manresa ha tornat a suspendre aquest dilluns el judici contra una advocada bagenca acusada de fer mentir un testimoni davant del jutge. Aquesta és la segona vegada que se suspèn perquè no es presenta el fals testimoni, però a diferència del darrer cop, aquesta vegada sí que s'ha demostrat que l'acusat ha rebut la citació judicial. La fiscalia considera que la lletrada va citar com a testimoni en un judici celebrat l´any 2011 un jove que va confessar l´autoria d´uns fets que ell no havia comès per protegir l´acusat. Segons l´escrit del fiscal, l´advocada sabia que la confessió era falsa i li atribueix a ella i a tres persones més una estratègia per mentir davant del tribunal. El nou litigi s'ha assenyalat pel 9 de gener.

Els fets es remunten a l'any 2011 per un cas de desobediència als agents de l'autoritat. En aquell any es va celebrar un judici oral contra un home, defensat per l'advocada ara acusada, per haver-se saltat l'any 2009 un control policial mentre conduïa un cotxe que portava el logotip d'una empresa del Bages. Els Mossos no van poder fer aturar el vehicle però van identificar el conductor com el fill del propietari de l'empresa. Durant el judici, l'acusat va negar els fets i l'advocada va fer sortir a declarar davant del jutge un amic de la família que va inculpar-se i va dir que ell conduïa el vehicle en el moment dels fets.

Malgrat aquesta declaració, el Jutjat Penal 3 de Manresa va condemnar el primer acusat a un any de presó per un delicte contra l'administració de justícia. Davant d'aquesta situació, la fiscalia va denunciar penalment el testimoni per la seva falsa declaració, l'advocada i dos homes més. Segons l'escrit del fiscal, al qual ha tingut accés l'ACN, el pare del noi acusat per desobediència a l'autoritat i un altre home, d'acord amb la seva advocada, van contactar amb una tercera persona -un amic d'ells- per proposar-li que declarés com a testimoni durant el judici i admetés que ell era el conductor del vehicle. Per tot plegat, la fiscalia demana pels tres homes una pena de dos anys de presó i una multa de 1.800 euros. Pel que fa a l'advocada, la fiscalia també li demana una pena de dos anys de presó i una multa de 1.800 euros, però, a més, s´enfronta a una inhabilitació de tres anys per a l´exercici de la seva professió.