El Jutjat Penal 2 de Manresa va ajornar aquest dilluns per segona vegada el judici contra una advocada manresana acusada de fer mentir un testimoni davant del jutge. La incompareixença al judici, un altre cop, del fals testimoni, va provocar la suspensió, tot i que en aquesta ocasió l'acusat sí que havia rebut correctament la citació judicial. La nova vista judicial s'ha assenyalat per al proper 9 de gener.

Els fets es remunten al desembre del 2009, quan un cotxe que portava el logotip d'una empresa de construccions del Bages va fugir d'un control policial. Tot i que els Mossos no van poder aturar el vehicle, els agents van identificar el conductor com Sergio S., el fill del propietari de la constructora.

En el judici, celebrat dos anys després, Sergio S. va negar els fets. Un testimoni va anar a declarar al judici, citat per l'advocada manresana, i va confessar que era ell el conductor del vehicle. Tot i així, el jutge va donar credibilitat als Mossos i va condemnar Sergio S. pel delicte de desobediència, en una sentència que després va confirmar l'Audiència de Barcelona.

Davant d'això, la fiscalia va denunciar penalment el testimoni per la seva falsa declaració, en una querella en la qual va incloure dos homes més i l'advocada. Segons l'escrit d'acusació fiscal, la lletrada va contactar amb aquests dos homes (un dels quals amic del gerent de l'empresa constructora) perquè proposessin que una tercera persona assumís la responsabilitat dels fets. Entre tots tres, segons el fiscal, van contactar amb l'amic d'un d'ells, que va acceptar declarar com a testimoni i confessar-se així com el fals conductor. Tots quatre s'enfronten a dos anys de presó i a 1.800 euros de multa. La lletrada, a més, s'enfronta a tres anys d'inhabilitació.