La fiscalia demana disset anys de presó per al jove d'Igualada Albert C. C., que va ser empresonat fa un any i mig com a nou acusat de l'assassinat del també igualadí Manel del Corral Jorge, que va aparèixer mort a Castellfollit del Boix l'any 2009. El processat, que és el germà del jove que va ser absolt del mateix crim, serà jutjat a l'Audiència de Barcelona davant d'un jurat.

El cas, tal com va revelar Regió7, es va reobrir el març del 2015 després que l'exnòvia del jove absolt, Marc C. C., acudís a declarar per sorpresa al Jutjat número 6 de Manresa, que va portar la instrucció. Arran del seu testimoni, el jutge va enviar a presó provisional Albert C. C., el germà de l'absolt, com a nou acusat dels fets. Ara, la fiscalia ja ha formulat el seu escrit d'acusació i l'Audiència ha de fixar la data del judici contra ell.

Tot i que la declaració de l'exnòvia també va incriminar Marc C. C. com a suposat coautor dels fets, no tornarà a ser jutjat perquè la llei impedeix processar de nou per un mateix cas una persona ja absolta. Abans del judici, celebrat el 2013 davant d'un jurat, Marc C. C. va estar tres anys i vuit mesos en presó preventiva. Després del judici, però, va ser absolt pel jurat perquè va concloure que no hi havia proves de càrrec de la seva autoria i perquè, a més, alguns testimonis fins i tot van exculpar-lo, ja que van declarar que havien vist viu Del Corral a una hora en què Marc C. C. ja tenia coartada.

Ara, en el seu nou escrit d'acusació, contra Albert C. C., la fiscalia considera que el 27 d'abril del 2009 va contactar amb la víctima, Manel del Corral, de 22 anys. Segons el ministeri fiscal, l'acusat, que aleshores tenia 20 anys, coneixia la víctima des de feia temps i, en aquelles dates, hi tenia relacions derivades de la compra de substàncies estupefaents.

L'escrit d'acusació, al qual ha tingut accés aquest diari, afegeix que Albert C. C. va lligar de mans la víctima i li va clavar dues ganivetades directes al tòrax. Les punyalades li van afectar un pulmó i una víscera cardíaca, cosa que li va causar la mort immediata. La víctima estava en una absoluta indefensió.

A continuació, segons afegeix el ministeri públic, Albert C. C. va traslladar el cadàver fins a un cobert abandonat del camí de Cal Magí, a Castellfollit del Boix. Un cop allà, diu el fiscal, va ruixar el cos amb gasolina i li va calar foc.

El relat de l'acusació pública és molt similar al que la fiscalia ja va presentar l'últim dia del judici contra Marc C. C., per a qui també va demanar 17 anys de presó. En aquella darrera sessió, la fiscal encarregada del cas va manifestar que "amb tota probabilitat" Marc C. C. va cometre els fets amb l'ajut d'una altra persona. "Però no es va poder demostrar", va manifestar.

En el judici, Marc C. C. (amic d'infància de la víctima) va negar sempre els fets i va acabar absolt. La seva defensa va suggerir al tribunal que el crim hauria pogut ser comès per persones que tenien relacions molt més estretes amb la víctima per tràfic de drogues, i que no havien estat investigades.

Ara, en l'escrit contra Albert C. C., la fiscalia continua sense detallar dues incògnites del cas. D'una banda, el lloc del crim. En el primer judici, la fiscal va considerar versemblant que s'hagués pogut produir en un pis d'Igualada. L'altra incògnita és el mòbil del crim. En el judici de fa tres anys, la fiscalia va apuntar com a hipòtesi un deute de 200 euros que la víctima reclamava a Marc C. C.