Conductàlia Manresa, la jornada de conscienciació viària per a joves, arriba dijous vinent a la setena edició. L'acte reunirà més de 750 estudiants d'entre 16 i 18 anys, que faran una matinal al teatre Kursaal per assistir a l'escenificació d'un accident i escoltar diferents responsables de cossos de seguretat i emergències, i el testimoni de víctimes d'accidents. La iniciativa, liderada pel Montepio de Conductors, té la col·laboració del Servei Català de Trànsit, els Mossos, els Bombers, la Policia Local de Manresa, el SEM, l'entitat Stop Accidents i l'institut Guttmann.

En un format més reduït que els darrers anys, d'una hora i mitja de durada, els joves escoltaran consells, vivències i alertes per part dels professionals que, en el seu dia a dia, s'enfronten amb els accidents i les conseqüències que tenen per als afectats i les seves famílies.

L'acte, que omplirà la Sala Gran del Kursaal de Manresa a partir de 2/4 d'11 del matí, començarà amb la projecció d'un vídeo de simulació d'un accident i l'acció continuarà amb una escena real a l'escenari del teatre, en què els assistents podran veure com treballen mossos, bombers, policies locals i efectius del SEM quan han d'atendre un accident de trànsit. Després d'aquest simulacre, començaran les ponències, que en format breu i molt didàctic faran reflexionar els joves sobre diferents aspectes de la seguretat viària.