L'organització juvenil Arran, vinculada a l'esquerra alternativa independentista, va robar dimecres passat la bandera espanyola de l'ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i posteriorment la va cremar al Pont Vell de Manresa. Així ho va assegurar divendres l'entitat en un comunicat acompanyat d'un vídeo que mostra dos encaputxats cremant la bandera a dalt del pont.

Fonts de l'Ajuntament de Sant Joan van confirmar a aquest diari el robatori de la bandera, que es trobava en un dels pals de l'entrada del consistori, al costat de les banderes catalana i europea. En un altre pal, a poca distància, hi oneja la bandera estelada. En el comunicat, Arran Bages justifica l'acció perquè Sant Joan era "un dels pocs ajuntaments de la comarca on encara onejava la bandera, símbol d'un Estat feixista que avui encara oprimeix pobles i nacions, com és el cas de casa nostra, els Països Catalans", assegura.

El mateix 12 d'octubre, joves d'Arran Manresa van trencar a cops de martell una placa de la plaça Espanya de la ciutat. L'altra placa la van substituir per un cartell que deia "Plaça de la resistència indígena". Les dues accions es poden veure en el mateix vídeo.