El Servei Català de Trànsit, responsable de demanar l'obertura del peatge de Sant Vicenç quan ho justifiqui una incidència a la C-55, va recordar aquest dilluns que la petició correspon en primera instància als Mossos. Diumenge a la tarda, segons Trànsit, el cos policial no va comunicar la necessitat d'activar el protocol durant l'accident de moto de Castellbell, cosa que va provocar cues d'onze quilòmetres en sentit Barcelona i de tres quilòmetres en sentit Manresa.

L'accident va tenir lloc a 2/4 de 6 i va causar ferides greus a una motorista. El sinistre va obligar a tallar totalment la via mitja hora i, durant mitja hora més, es va donar pas alternatiu. Com que l'accident va coincidir amb el retorn dels vehicles del cap de setmana, es va formar una cua d'onze quilòmetres en sentit sud (i de tres quilòmetres en sentit nord). La situació va trigar a normalitzar-se.

Consultat per aquest diari sobre per què no es va decidir desviar la circulació a l'autopista, el Servei Català de Trànsit es va limitar a dir que la decisió correspon als Mossos. Segons Trànsit, el protocol s'activa quan es valora la tipologia de la incidència i la previsió de restabliment de la normalitat. En aquest sentit, afegeix l'organisme, diumenge els Mossos no van considerar necessària la mesura.

De fet, els darrers dies hi ha hagut diversos accidents a la C-55 que han afectat la calçada i que tampoc no han fet activar el protocol: un, dimecres en plena hora punta, i tres més de lleus dissabte, segons ha denunciat la Plataforma No Més Morts a la C-55.