El jurat popular ha declarat aquest dimecres culpable d'assassinat el veí de Monistrol de Montserrat jutjat per la mort a ganivetades del seu excap laboral a Esparreguera. L'home, Fernando Pozuelo Salvador, de 48 anys, s'enfronta a una pena de fins a 23 anys de presó. El jutge haurà de decidir ara la condemna concreta que li imposarà.

L'acusat va propinar fins a 41 ganivetades a la víctima. El jurat considera demostrat que l'home va actuar per sorpresa, amb traïdoria, i que es va acarnissar amb la víctima, ja que només tres de les punyalades van ser mortals. A més, no veu provat que l'acusat anés begut ni actués en defensa pròpia.

La víctima, Daniel Barrio Grau, un veí d'Esparreguera de 39 anys, era gerent de l'empresa de palets Embalatges Barrio, al polígon Olana del municipi del Baix Llobregat Nord. L'acusat hi havia treballat fins al 2008, quan va ser acomiadat i va perdre el judici laboral.

Uns anys després, a l'inici del 2014, va tenir lloc el crim. Segons ha considerat provat el jurat, els fets van succeir el 29 de gener a les 3 de la tarda, quan Fernando Pozuelo es va adreçar als voltants de l'empresa portant a sobre dos ganivets de cuina, d'uns 13 centímetres de fulla cadascun.

A aquella hora, la víctima s'adreçava en cotxe a l'empresa, tal com feia cada dia. L'acusat es va col·locar davant del vehicle, li va bloquejar el pas i va aconseguir que la víctima aturés la marxa.

El monistrolenc es va acostar al cotxe i, de forma sobtada, va atacar l'empresari quan encara era al seient de conductor. L'agressor el va agafar fortament per treure'l del vehicle i, quan encara era a dins del cotxe, el va atacar amb un dels ganivets que portava.

Finalment, el processat va aconseguir treure l'empresari del vehicle i el va continuar atacant a ganivetades, fins a provocar-li en total 41 ferides diferents, per totes les parts del cos. Algunes de les ganivetades li van lesionar els pulmons, la qual cosa va provocar a la víctima una insuficiència respiratòria que li va acabar causant la mort.