Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local investiguen l'autoria del robatori en cinc empreses del polígon industrial del Prat de Moià, aquest dimecres a la matinada. En la majoria de casos, els assaltants van entrar a les naus fent forats a les parets, utilitzant el mètode conegut com a butró. Tot i així, segons fonts municipals, no es van acabar enduent diners ni objectes de valor de la majoria d'empreses afectades.

Es dóna el cas que, fa només dues setmanes, ja hi va haver dos robatoris de tipologia similar en el mateix polígon de Moià. En aquell cas, els lladres van entrar a l'empresa de formatges artesanals Montbrú, on van foradar diverses parets interiors, i a l'empresa de productes ecològics Natureco, propietat de l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras. Tot i que els lladres tampoc no es van endur cap botí de l'interior, els danys a la nau "van ser importants", segons explicava Guiteras a aquest diari.

Els cinc robatoris es van produir a la planxisteria de Moià, a la botiga de motocicletes M-2, a les empreses Nadolç i Winihard i, finalment, a l'escorxador del Moianès. En aquest cas, cap a 2/4 de 5 de la matinada, els lladres van ser advertits pels vigilants de seguretat, que van constatar com estaven accedint al recinte a través d'una finestra. Els assaltants van aconseguir fugir.

Tant en una nit com en l'altra, "els lladres han utilitzat el mateix modus operandi", constatava l'alcalde moianès, que va explicar que encara desconeix el valor econòmic dels danys que va rebre la seva empresa. Guiteras desvinculava l'onada de robatoris del fet que Moià no disposi encara de patrulles fixes dels Mossos d'Esquadra (és previst que el cos policial s'hi estableixi en els propers mesos) ni tampoc patrulles nocturnes de la Policia Local. "De robatoris d'aquest tipus n'hi ha a tot arreu, també a Manresa o a Barcelona, on sí que hi ha desplegament de cossos de seguretat", va indicar.