Una sola agent de Trànsit dels Mossos d'Esquadra s'ha fet càrrec aquesta setmana, durant quatre nits, dels accidents de circulació que poguessin succeir a les carreteres del conjunt de les comarques del Bages, el Berguedà i el Solsonès. Així ho ha denunciat aquest divendres al matí el sindicat policial Uspac en un comunicat. L'agent de Trànsit, pertanyent a la unitat de Manresa, ha estat acompanyada per un agent de Seguretat Ciutadana.

Segons fonts del cos dels Mossos d'Esquadra, la incidència s'ha produït durant les darreres quatre nits (de dilluns a dijous), però la pròxima nit ja podran patrullar un altre cop dos agents de Trànsit. Aquesta és la dotació mínima que es procura tenir durant les nits per a la unitat de Manresa, que es fa càrrec del Bages, el Berguedà i el Solsonès. Tot i així, es recorda que, en cas de reforç, també es pot donar suport des de les unitats de Trànsit de l'Anoia i d'Osona, pertanyents a la mateixa Regió Policial de la Catalunya Central.

Les mateixes fonts dels Mossos han explicat que els agents de Seguretat Ciutadana també tenen coneixements bàsics per fer atestats de trànsit, tot i que han admès que no poden redactar aquells casos de sinistres que tenen més complicació tècnica.