El Tribunal Suprem ha condemnat definitivament l'empresa IMSA (Ingeniería de Montajes Norte SA) a un recàrrec de prestacions a favor de la família d'un miner que va morir el 12 de maig del 2012, mentre treballava en la reparació d'un dels elevadors que permeten accedir a les galeries de la mina de Súria des de l'exterior. El Tribunal Suprem considera, com ja ho havia fet el Tribunal Superior, que en el lloc de l'accident no hi havia les condicions de seguretat necessàries per fer-hi aquesta activitat.

L'acta del Suprem desestima el darrer recurs que havia presentat IMSA juntament amb Iberpotash. El recorregut judicial ara queda tancat. IMSA és l'empresa per a la qual treballava la persona morta, Jordi Martínez, que aleshores tenia 46 anys, era casat i tenia una filla menor. Tenint en compte, però, que IMSA era una subcontractada d'Iberpotash, el jutge del Tribunal Superior de Justícia havia condemnat solidàriament les dues empreses. I el Suprem ratifica aquesta resolució. La família tindrà dret a la seva petició de recàrrec del 50%, que es traduirà en el fet que la família rebrà més diners.

El treballador, per raons que no s'han pogut aclarir del tot, es va precipitar pel forat de l'elevador. L'acta del Suprem especifica que "l'empresa disposa de mesures de protecció col·lectiva (baranes), però s'ha acreditat que aquestes no són suficients quan es fan feines de manteniment al pou, ja que s'obren de manera manual i no existeix cap sistema de protecció del treballador si l'skip no està per davant del forat de canya del pou".

Recordant la sentència del Superior, el Suprem també explica que el treballador no portava mesures de seguretat personals. El tribunal admet que és una responsabilitat dels treballadors, però no n'eximeix l'empresa perquè considera que la seva obligació és vetllar pel compliment de les mesures de seguretat.

El cas que ara ha resolt el Suprem ja havia fet un llarg recorregut, amb una sentència inicial d'un jutjat de Manresa que va donava la raó a l'empresa, amb una segona del Tribunal Superior que ja donava la raó a la família, i aquesta definitiva del Suprem, que ratifica la sentència anterior del Superior.

Els advocats d'Iberpotash i d'IMSA havien intentat com a última possibilitat presentar un recurs de cassació, que consisteix a aportar sentència d'altres casos per demostrar la suposada resolució errònia en el cas en qüestió. Però el Suprem diu a IMSA i Iberpotash que les sentències aportades per a aquest cas no permeten la cassació.