Quatre persones han resultat ferides greus, entre elles dues nenes de 7 i de 3 anys, en un aparatós accident de trànsit que ha tingut lloc aquest diumenge al migdia a la carretera C-58, entre Castellbell i Vacarisses. L'accident també ha causat ferides menys greus a una cinquena persona. El xoc ha obligat a tallar la C-58 i ha portat els Mossos a desviar el trànsit a l'autopista de Terrassa a Manresa (C-16), que durant una hora ha tingut obert el peatge.

L'accident ha tingut lloc a 3/4 de 2 del migdia, segons els Bombers, a la carretera C-58, a l'altura de l'accés del Palà, a cavall dels termes de Vacarisses i de Castellbell i el Vilar. Per causes que es desconeixen, han xocat frontalment dos cotxes.

Una menor de 7 anys ha resultat ferida greu i ha estat evacuada en helicòpter a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Un adult de 67 anys, també greu, ha estat evacuat en un altre helicòpter a l'hospital Parc Taulí de Sabadell.

La resta de ferits greus, entre els quals una nena de 3 anys, han estat traslladats en ambulàncies als hospitals Parc Taulí de Sabadell i Mútua de Terrassa. La cinquena persona ferida, en estat menys greu, ha estat evacuada a Vall d'Hebron.

A 2/4 de 3 del migdia, tres quarts d'hora després de l'accident, Trànsit ha informat de la incidència a la seva web, quan ja feia estona que la carretera C-58 estava embussada a causa dels fets, amb nombrosos vehicles atrapats. Segons Trànsit, s'han format tres quilòmetres de cua en sentit Manresa i un quilòmetre en sentit Terrassa.

Trànsit ha iniciat aleshores les gestions per fer el desviament de vehicles cap a l'autopista C-16, que ha aixecat les barreres del peatge a les 3 de la tarda. Els desviaments cap a la C-16 s'han fet per les entrades des de la C-55, a Castellbell, i des de la C-58, a Vacarisses, tal i com marca el protocol.

Cap a 2/4 de 4 de la tarda, els Mossos han pogut començar a fer circular els cotxes que s'havien quedat atrapats a l'embús de la C-58. La via ha quedat reoberta a les 4 de la tarda, moment en què l'autopista C-16 ha tornat a abaixar les barreres del peatge.

Es dóna el cas que, a 1/4 de 4 de la tarda, s'ha produït un altre accident a la C-55, als Comtals, a Manresa, en aquest cas amb un ferit lleu.