Els Mossos d'Esquadra investiguen si una banda desarticulada la setmana passada a Barcelona té relació amb els catorze robatoris a cop de tapa de claveguera ocorreguts els darrers mesos al Bages, tretze dels quals a Manresa. Els tres membres detinguts del grup criminal, que ja han ingressat en presó provisional, estan acusats de sis robatoris a Barcelona i al Maresme amb un modus operandi idèntic.

Els tres arrestats, segons fonts policials, van actuar en cinc bars del districte de Nou Barris de Barcelona i en un bar més de Premià de Dalt, utilitzant la mateixa metodologia emprada en els assalts de Manresa: els lladres feien servir tapes de clavegueram per trencar els vidres de les portes i, un cop a dins dels locals, amb la mateixa tapa, trencaven les màquines escurabutxaques, per sostreure'n els diners en menys de dos minuts.

Els detinguts per aquests casos de Barcelona i de Premià són tres homes de nacionalitat espanyola, de 46, 27 i 21 anys d'edat, veïns de la capital catalana. Tots tres van ingressar en presó provisional.

Els Mossos, però, continuen la investigació i la comissaria de Manresa no descarta que els detinguts de Barcelona tinguin relació, de forma total o parcial, amb els tretze casos ocorreguts a Manresa i amb un cas a Sant Vicenç. El juny passat, ja es van detenir dos joves de nacionalitat albanesa, veïns de Barcelona, acusats dels nou robatoris que hi havia hagut fins llavors. Tot i així, els Mossos estaven convençuts que hi havia més persones implicades. Els detinguts van quedar en llibertat i els robatoris van continuar.