L'Estrep, el centre de protecció de menors ubicat a Sant Salvador de Guardiola, ha arribat als vint anys d'existència. I aquest divendres ho va celebrar amb una festa que va reunir molts dels educadors i usuaris que han passat per l'equipament al llarg d'aquestes dues dècades. L'acte va servir per reafirmar la vocació d'acollida de menors tant de l'Estrep com de la Generalitat (a la qual pertany el centre) i per girar definitivament full de la polèmica que va tenir ara fa un any amb veïns de la urbanització del Calvet, que rebutjaven la presència de l'Estrep per la sensació d'inseguretat que deien que els donava.

"L'esforç que fan els nens per tenir una vida millor és molt gran", va subratllar la directora de l'Estrep des del 2001, Emma Torres, que ahir, tot i estar de baixa maternal, no es va perdre l'acte. "Estic molt contenta d'aquests vint anys. La majoria de nois que he vist han acabat estudiant i treballant, en un alt percentatge", va destacar. "M'ale- gro molt que ara, des de la Generalitat, s'expliqui tota la feina que fem en aquests centres", va afegir.

L'Estrep acull diàriament 40 menors en situació de desemparament, principalment de famílies que no se'n poden fer càrrec, i també nois que han arribat al país, sols, procedents de l'estranger, buscant una vida millor. "Tots aquests joves mereixen una oportunitat de futur, i l'aprofiten", va dir Domènec Domènech, president de la Fundació Mercè Fontanilles, que gestiona l'Estrep. "Si aquest projecte ha complert vint anys és perquè ha tingut gent que, més enllà de la vocació i l'experiència, ha deixat de banda prejudicis", va concloure el director d'Atenció a la Infància de la Generalitat, Ricard Calvo.