El líder del PP de Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha demanat aquest dilluns que es desdobli la C-55 i ha acusat la Generalitat de "maltractar els veïns de la Catalunya interior", nom que ha utilitzat per referir-se a la Catalunya Central. Segons ha considerat, la carretera, en el seu estat actual, "és una de les que té la sinistralitat més alta de tot Espanya", alhora que provoca "greus conseqüències econòmiques" per al territori.

Albiol ha fet aquestes declaracions en una visita a Manresa, on ha anunciat que el grup parlamentari del PP presentarà una esmena als pressupostos de la Generalitat del 2017 perquè incloguin el desdoblament de la C-55, entre Manresa i Castellbell, el projecte del qual fa anys que està guardat en un calaix per falta de pressupost.

"Si veiem que el projecte és molt costós, es pot fer en dues o tres fases. Sempre actuarem amb responsabilitat aquí. Però les obres de millora han de començar el més aviat possible", ha assenyalat Albiol, que s'ha reunit posteriorment amb la plataforma No Més Morts a la C-55, que des de fa anys reclama el desdoblament de la C-55 i l'alliberament del peatge de la C-16 per als bagencs.

Sobre aquest últim aspecte, la gratuïtat de l'autopista, Albiol no l'ha volgut demanar directament, tot i que ha afegit que, mentre no s'executi el desdoblament, "hi podria haver un tema d'acord amb el peatge", ha assenyalat.

El líder del PP ha atacat la Generalitat perquè, segons ha considerat, no duu a terme a les carreteres de la seva competència allò que demana per a les carreteres de competència estatal. "La Generalitat i el conseller Rull són molt donats a criticar i a organitzar numerets constants per fer reclamacions de millores a l'estat. Però, vet aquí que, quan té la competència amb la C-55, sembla que, per a la Generalitat, no existeixi aquesta carretera", ha recriminat.

La Constitució i Nadal

En la mateixa roda de premsa, Albiol ha carregat durament contra els alcaldes i regidors independentistes que es plantegen obrir les portes dels seus ajuntaments el dia de la Constitució. Segons ha assegurat, el PP tornarà a actuar "amb contundència" igual com ho va fer per la Hispanitat. I, per assenyalar la falta de sentit de la proposta, l'ha volgut comparar amb el supòsit que els alcaldes demanessin als funcionaris no catòlics que anessin a treballar el dia de Nadal. "Un pot ser independentista, però el que no pot fer és trepitjar els sentiments dels que no ho són", ha manifestat.