El Jutjat Penal 3 de Manresa ha condemnat a dos anys de presó una dona que va contractar quatre sicaris perquè cobressin un suposat deute a un matrimoni d´Olvan pels mètodes violents que fossin necessaris. Tres dels quatre esbirros han estat condemnats a les mateixes penes per haver complert l´encàrrec i haver assaltat a punta de pistola una de les víctimes, a qui van emmordassar i lligar de peus i mans. El quart sicari no ha pogut ser jutjat perquè no ha estat localitzat per la justícia.

Tant la dona com els tres sicaris condemnats han reconegut els fets i han acceptat la pena de dos anys de presó, que no hauran de complir perquè no tenen antecedents penals. Amb tot, tant l´acusada com dos dels esbirros ja estan a presó provisional per aquests fets. Per això, divendres passat, el dia que es va dictar sentència, van aconseguir la llibertat, amb la condició d´acabar de pagar la indemnització a la víctima i de no tornar a delinquir durant tres anys.

Els fets van tenir lloc l´abril del 2015. L´acusada, Carmen Palacios Ruiz, es va reunir amb un dels condemnats, Sergio Isasa García, integrant del grup de motor MC Calaveras, per tractar sobre la maenra de cobrar un suposat deute que tenia amb ella un matrimoni d´Olvan. En la trobada, es va pactar que, per aconseguir cobrar el deute, s´utilitzessin els mitjans que fossin necessaris. Es va acordar que Sergio Isasa rebria un percentatge dels diners que s´aconseguissin.

Segona la sentència, Isasa va contactar amb els altres dos condemnats, David Casillas Julián i Leonardo Arastell Gómez i amb un altre esbirro, Marcos, que està en parador desconegut i que, per tant, no ha pogut ser jutjat. Tots tres també pertanyien al mateix grup MC Calaveras.

L´assalt va tenir lloc el 29 d´abril del 2015, cap a les 3 de la tarda. Els quatre sicaris es van desplaçar en cotxe fins a casa de les dues víctimes, situada a Olvan. Mentre Sergio i David es van esperar al cotxe, els altres dos, Leonardo i Marcos, van trucar al timbre de la casa, fent-se passar per missatgers. Els va obrir només la dona, ja que el seu marit no era a casa.

Un cop a dins del domicili, els dos assaltants es van posar un mocador a la cara i Marcos, amb una pistola, va encanonar la dona. Al mateix temps, Leonardo la va agafar pel coll i la va tirar a terra. La van lligar de peus i mans amb unes brides i li van tapar la boca amb cinta americana.

Un cop immobilitzada, els dos assaltants van escorcollar la casa i es van apoderar d'un telèfon mòbil valorat en 219 euros, d´una tauleta valorada en 266 euros i d´un braçalet. Finalment, van marxar, i van dir a la víctima: «això és de part de dues persones que us odien molt» i «ara et quedaràs ben quieta i no diràs res a ningú o, si no, la pròxima vegada serà pitjor». La dona va resultar ferida lleu.

Els quatre condemnats s'enfrontaven a una petició inicial de sis anys de presó pels delictes de robatori violent i d´integració en grup criminal. El dia del judici, Carmen Palacios, Sergio Isasa i David Casillas s´hi van presentar emmanillats, procedents de la presó, on estaven ingressats de manera preventiva per aquest cas. L´altre condemnat, Leonardo, ja estava en llibertat condicional. Tots quatre van reconèixer els fets i els seus advocats van pactar amb el fiscal una pena de dos anys de presó, amb l´atenuant de reparació del dany, ja que ja han pagat la pràctica totalitat dels 1.100 euros amb què han d´indemnitzar la víctima. Com que la pena va quedar suspesa, tots van quedar en llibertat.