La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en ALERTA el Pla Especial d´Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), per les incidències que està provocant la pluja intensa, acompanyada de tempesta, calamarsa i fort vent, a molts punts del país. Les pluges han entrat pel sud-oest de Catalunya i han avançat amb intensitat cap al nord-est afectant bona part del territori.

Alguns rius, rieres i torrents de les zones afectades per les intenses pluges comencen a baixar molt plens, com són els rius Ondara i Sió a la Segarra i Urgell. S´ha demanat tancar els accessos a les lleres i s´ha avisat a la població propera. Protecció Civil del Consell Comarcal de la Segarra, en coordinació amb la Generalitat, està a càrrec de les actuacions a la comarca i específicament el tancament d´accessos a les lleres dels rius. Fa pocs minuts, el riu Sió a l'alçada de Tarroja de Segarra ha desbordat en alguns punts.

Amb el pas de les hores hi pot haver risc de desbordament localment en alguns rius o rieres sobretot al prelitoral, amb la qual cosa Protecció Civil recomana molta precaució, allunyar-se de rius i rieres, no aparcar-hi el vehicle, i no travessar-les ni a peu ni amb el vehicle. No intenteu retirar el vehicle estacionat prop de rieres o subterranis en el moment de la pluja si s´estan produint acumulacions d´aigua.

A banda de la pluja intensa cal recordar que també es preveu per aquesta tarda un episodi de fort onatge i vent intens. Protecció Civil recorda que cal allunyar-se del front marítim i respectar els tancaments d´accessos a les zones de risc. Pel que fa al vent, eviteu aturar-vos prop d´elements que puguin caure en el moment de les ràfegues intenses.