Peter Cyprich, el reincident que a principi d´any va agredir greument un home de 81 anys a la plaça de Crist Rei de Manresa, va renunciar ahir pactar amb el fiscal una rebaixa de pena per a un altre judici que té pendent, l´agressió a vuit mossos d´esquadra comesa el febrer del 2014 al carrer Major. Per aquest cas, s´enfronta a dos anys de presó, mentre que, per l´agressió a l´ancià, la petició de condemna és molt més elevada: cinc anys.

Aquests set anys que, en total, li podrien ser imposats per aquests dos casos se li sumaran a la pena de presó que ja està complint actualment. Concretament, l´abril passat, Cyprich va ser condemnat a dos anys i mig de presó per un robatori amb força a Avi-nyó. Com que ja tenia antecedents penals (l´any passat havia estat sentenciat per un robatori violent a Manresa), l´home es troba actualment tancat en un centre penitenciari.

Ahir, emmanillat i custodiat pels Mossos, Cyprich va sortir de la presó per acudir al Jutjat Penal 3 de Manresa, que celebrava una vista judicial per l´agressió a vuit mossos. Tot i que el fiscal demanava per a ell inicialment dos anys de presó, ahir va accedir a rebaixar-li la pena fins als sis mesos si Cyprich reconeixia els fets davant de la jutge. El reincident, però, es va negar a acceptar el pacte i va manifestar que preferia anar a judici perquè té coses per explicar davant del tribunal. Per aquest motiu, el judici es va assenyalar per al mes de febrer i Cyprich s´exposarà a ser condemnat a dos anys de presó.

L´agressió contra els mossos va tenir lloc el 19 de febrer del 2014 al carrer Major de Manresa. L´home, que s´acabava de barallar amb un grup de persones a dins d´un bar, va donar un cop de puny, sense articular paraula, a un mosso que es va personar a l´indret. A continuació, va donar cops de colze i puntades de peu a la resta d´agents que intentaven reduir-lo, per la qual cosa en va lesionar set més. A més, va trencar el vidre d´un cotxe patrulla . Tots vuit mossos van resultar ferits i van haver d´estar uns quants dies de baixa.

D´aquí a dues setmanes, però, Peter Cyprich haurà de tornar als jutjats de Manresa per un altre cas més recent: l´agressió gratuïta que va cometre contra un vianant de 81 anys que passejava per la plaça de la Crist Rei, el 16 de gener passat. La fiscalia demana per Cyprich cinc anys de presó per un delicte de lesions i un contra la integritat moral.

Cyprich va donar un cop de puny a l´ancià de forma totalment inesperada, i sense cap motiu aparent. Quan l´avi va caure a terra, li va continuar donant cops al cap. L´ancià va resultar ferit greu per un traumatisme craniofacial i una ferida a l´ull (que li ha deixat seqüeles), i va necessitar tres mesos per recuperar-se.