Els Mossos d´Esquadra van detenir aquest dilluns set persones, d´edats compreses entre els 19 i 60 anys, acusades de tenir 3.600 plantes de marihuana en dues granges d'Avià. Els arrestats són veïns d'Avià, de l'Espunyola, de Terrassa i de Badalona. Entre els detinguts, hi ha els propietaris de les naus. Tots set han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

La investigació, segons ha explicat aquest dijous el cos policial, va començar el passat 26 de setembre, quan els Mossos van conèixer l'existència d´una possible plantació de marihuana en una granja en desús a Avià. Seguidament, es va iniciar una investigació que va permetre confirmar les sospites.

La investigació també va permetre constatar que les persones que cuidaven les plantes tenien una altra granja a la mateixa població destinada al mateix ús.

Davant d´aquests indicis, aquest dilluns passat Els mossos van escorcollar les dues granges sota ordre judicial. Com a resultat dels escorcolls, es van intervenir més de 3.600 plantes de marihuana en diferents estats de creixement i floració. Els agents també van comprovar que les estances de les dues granges estaven perfectament habilitades per realitzar cultius intensius, amb sistemes de ventilació, reg i enllumenat.

El mateix dia es van detenir set persones, relacionades amb el cultiu, com a presumptes autores d´un delicte contra la salut pública. Cadascun dels detinguts tenia una funció concreta: uns eren els propietaris de les granges, altres s'encarregaven del cultiu i els últims feien el transport del material necessari.

Els detinguts, alguns d´ells amb antecedents per fets similars, van passar aquest dimecres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual va decretar llibertat amb càrrecs per tots ells.