Un jove de Manresa de 32 anys, Gerard Terra Sans, va morir diumenge a la nit quan el camió que conduïa es va veure implicat en un accident entre tres tràilers a l'autopista A-9, a prop de la frontera francesa del Pertús, a la Catalunya Nord. Ahir a la nit, a l'hora de tancar aquesta edició, es desconeixia el dia i hora del funeral.

Per causes que es desconeixen, tres camions es van veure implicats en un aparatós accident de trànsit. Com a conseqüència, el jove manresà, que era el conductor d'un dels vehicles, va quedar atrapat a l'interior de la seva cabina. Quan els Bombers el van poder rescatar, el jove ja havia mort, segons van explicar els mitjans de comunicació francesos.

En el moment de l'accident, Gerard Terra procedia de les Borges Blanques (les Garrigues), on està situada la seu de l'empresa on treballava, Josa Trans-Aliment, dedicada al transport d'olis. El manresà s'estava dirigint a Marsella, on havia de descarregar la càr-rega d'oli d'oliva que portava.

El jove treballava des del juny passat en aquesta empresa, que ahir es va mostrar «trasbalsada» pels fets. «Ha estat un cop molt fort», van assegurar a aquest diari fonts de la companyia, que té una plantilla de sis treballadors, cinc dels quals transportistes.

Com a conseqüència de l'accident, l'oli que transportava el manresà va vessar a sobre de la calçada, la qual cosa va requerir la intervenció d'una unitat de prevenció de riscos dels Bombers, per taponar la fuita i per netejar la calçada. L'accident va provocar cues de vehicles de sis quilòmetres i l'autopista no es va poder tornar a obrir fins ahir a la matinada. En total, en la gestió del sinistre, hi van participar una quinzena de bombers, segons va explicar la premsa francesa.

El cadàver del jove manresà va res traslladat fins a la Jonquera, ja en territori català, amb l'objectiu de fer-li l'autòpsia. Entre avui i demà, és previst que es traslladi fins a un dels tanatoris de Manresa. Ahir es desconeixia quan i on es farà el seu funeral.

Gerard Terra era un jove conegut a Manresa, entre altres motius, perquè era fill de la llibreria Terra, del grup Sobrerroca, situada a la prolongació del carrer d'Àngel Guimerà.