Els Mossos han detingut un veí de 27 anys d’Oliana, de nacionalitat marroquina, que ja ha entrat a presó acusat de tres robatoris en aquest municipi i a Ogern, així com de traficar amb drogues.

La detenció, segons va informar ahir el cos policial, és fruit d’una investigació iniciada a final del mes d’octubre passat, després de tenir coneixement que s’havien produït dos robatoris a Ogern, el primer en una segona residència i el segon en una empresa de la població.

En els dos robatoris, el lladre va forçar una finestra per entrar als edificis: de l’interior de l’empresa en va sostreure eines de treball i, de la casa, aparells electrònics i estris de la casa. La investigació va permetre identificar qui era el presumpte lladre, que va ser localitzat i detingut dimecres de la setmana passada a Oliana.

La tarda del mateix dia, els Mossos van entrar i van escorcollar el domicili del detingut a Oliana, on van localitzar objectes sostrets en els dos robatoris, a més a més d’ampolles de begudes alcohòliques relacionades amb un tercer robatori amb força perpetrat el mes d’octubre passat al bar de les piscines d'Oliana. També es van intervenir 17 embolcalls amb cocaïna, preparats per a la seva venda al detall, una bossa amb cabdells de marihuana, amb un pes d’uns 327 grams, i 1.395 euros en moneda fraccionada.

El detingut, que tenia nombrosos antecedents, va passar divendres de la setmana passada a disposició del Jutjat d’instrucció de Solsona, i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.