El Centre d'Informació Viària de Catalunya (Civicat), dependent del Servei Català de Trànsit, va redactar dissabte a les 23.12 hores un correu electrònic informant que un dels dos carrils tallats de la C-55 a Castellgalí (en concret, el carril nord) ja tornava a estar obert, per la qual cosa el peatge de Sant Vicenç de la C-16 deixava de ser gratuït per als que circulessin en aquest sentit. A la 1 de la matinada, va escriure un altre correu afegint que l'altre carril de la C-55 (en sentit sud) també estava obert i que el peatge abaixava barreres en tots dos sentits.

Segons Trànsit, però, «per problemes tècnics», cap dels dos correus, tot i enviar-se, no van arribar als destinataris del Bages a qui anaven adreçats (entre els quals, els mitjans de comunicació) i el Civicat no es va adonar de l'error informàtic. Per aquest motiu, a la pràctica, no es va poder actualitzar l'últim correu enviat pel Civicat a les 21.45 hores, que aquest sí que s'havia tramès correctament i que informava que el tall a la C-55 es perllongaria «tota la nit» en tots dos sentits i, com a conseqüència, també el desviament de vehicles a la C-16. Per això, la informació que van tenir molts conductors és que la C-55 estaria tallada tota la nit, i que el peatge de Sant Vicenç de la C-16 seria gratuït. Per tant, els que circulaven en sentit Manresa a partir de les 23.12 hores van observar, sorpresos, que el peatge els cobrava. I, a la 1, també va cobrar per als que anaven en sentit Barcelona.

Trànsit va lamentar ahir a Regió7 aquests «problemes tècnics» i va assegurar que no es tornaran a repetir. En tot cas, va recordar que la web d'incidències viàries sí que va actualizar la informació.

Segons Trànsit, el protocol d'aixecament de barreres va funcionar correctament i, fins i tot, amb «més agilitat que altres cops». Els Mossos van rebre a les 19.37 l'avís de l'esllavissada que tallava la C-55. Segons Trànsit, a les 20.15 ja es va aplicar el protocol, tot contradient així les dades que Territori havia donat el dia abans a aquest diari (assegurant que havia estat a les 21.15). Segons Trànsit, per tant, des de les 20.15 fins a les 23.12, els Mossos van desviar els cotxes de la C-55 en tots dos sentits fins a la C-16, que va alçar les barreres del peatge per als que deien que venien del desviament.