El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest dijous que el pròxim 19 de desembre hi haurà la nova reunió entre el Departament, Trànsit i els alcaldes del Bages per revisar el protocol d'aixecament de barreres de l'autopista C-16 en cas d'incidències a la C-55. La data estava pendent de fixar-se després que la Generalitat s'hagués compromès a finals d'octubre amb els batlles bagencs a fer una nova trobada per anunciar-los com pensa millorar el protocol.

Rull ha respost així a la interpel·lació que aquest dijous li ha fet el Partit Popular al ple del Parlament després que el seu president, Xavier Garcia Albiol, es reunís a mitjan novembre amb la plataforma 'No més morts a la C-55'.

El conseller Rull ha destacat la "importància i transcendència" que té aquesta via per al Govern i, prova d'això, ha dit, és que entre els anys 2015 i 2016, el 35% dels recursos d'inversió en noves carreteres s'han destinat a fer millores en aquesta via per reduir la sinistralitat. Rull, però, ha lamentat la "manca de disponibilitat econòmica" per fer realitat el desdoblament.