Els cinc investigats per cremar fotos del Rei en la manifestació que l'esquerra independentista va convocar amb motiu de la Diada, entre els quals dos bagencs, han anunciat avui que dimecres que ve plantaran el jutge de l'Audiència Nacional que els ha citat a declarar.

En una roda de premsa a Barcelona, els manifestants imputats per la crema de fotos del Rei i de la Constitució han proclamat que la seva intenció és "desobeir" el jutge, per la qual cosa dimecres que ve no pensen anar a declarar a l'Audiència de Barcelona, on han estat citats per ser interrogats mitjançant videoconferència amb l'Audiència Nacional.

Els dos imputats bagencs són Roger Santacana Hervada, que apareixia com a candidat de la CUP per Manresa en les passades eleccions municipals (en el número 7), així com el navassenc Jordi Almiñana Domènech, que figura entre els signants d'un manifest titulat "Gir a l'esquerra".

Per la seva banda, Iván Altimira Miralles i Nora Miralles Crespo, dos dels membres de la CUP investigats, han demanat a més explicacions al Departament d'Interior perquè els Mossos d'Esquadra obrissin d'ofici una investigació per identificar els autors de la crema de fotografies.

Els cinc investigats han estat citats a declarar en el marc de la causa que ha obert el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu pels incidents ocorreguts en la manifestació convocada per l'última Diada, en què una desena de persones, a cara descoberta, van cremar fotografies de Felip VI i en el seu revers una fotocòpia de la portada de la Constitució.