n Des d'ahir fins avui, uns 490.000 vehicles és previst que surtin de l'àrea de Barcelona en la primera part del doble pont de la Puríssima i de la Immaculada. L'eix del Llobregat, com és tradicional en aquesta època, es preveu una de les vies més conflictives, com de fet ja es va constatar ahir.

Durant una bona part de la tarda, el tram sud de la C-55, entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa, va registrar una circulació lenta de vehicles en sentit nord, sobretot a l'altura de Castellgalí.

Al Berguedà, la C-16, entre Berga i el túnel del Cadí, també es preveu com una de les vies més problemàtiques. Per intentar minimitzar les afectacions, ahir Trànsit ja va anul·lar els carrils ràpids de la C-16 en sentit nord. En les operacions tornada (previstes per a dimarts i per a diumenge de la setmana que ve), s'anul·laran els carrils ràpids en sentit sud.

Altres vies que poden concentrar més afluència són també les que s'adrecen a zones de muntanya o estacions d'esquí, com la C-14 i la A-2, així com la N-145 i la N-260 d'accés a Andorra.

Segons Trànsit, fins a 2/4 de 7 de la tarda d'ahir, ja havien sortit de Barcelona i de l'àrea metropolitana un total de 113.395 vehicles, el 23% dels previstos. Trànsit ha desplegat fins al diumenge 11 de desembre 3.944 agents dels Mossos, dos mitjans aeris i quinze equips de senyalització.